Hoortoestelverzekering direct

Dekking en schade

Uw hoortoestel verzekeren? Kijk naar de dekking en de kosten

U wilt apart uw hoortoestel verzekeren tegen schade, verlies en diefstal. Een verstandige beslissing. Hoewel gehoorapparaten steeds kleiner worden, blijft de nieuwprijs relatief hoog. Dan is het goed om heel helder te krijgen wat de dekking is bij welke schade. Hoortoestelverzekering Direct is hierin zeer transparant. Deze pagina geeft u alle antwoorden.

Wat is gedekt?

Bij Hoortoestelverzekering Direct is uw hoortoestel allrisk verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Zowel in huis als daarbuiten. Niet alleen in uw eigen achtertuin, maar wereldwijd. Maakt u een mooie boswandeling, een wereldreis of een zakentrip? Uw hoortoestel is in al deze gevallen verzekerd tegen dezelfde gunstige voorwaarden en voor dezelfde lage premie.

Wij bieden standaard een primaire dekking, wij hanteren geen afschrijving. Daarin onderscheiden wij ons, naast de scherpe premie van de andere verzekeraars. Wij hebben onze verzekering op maat ontwikkeld voor gehoorapparaten. U hebt er alleen maar voordeel van wanneer u ervoor kiest uw hoortoestel te verzekeren bij Hoortoestelverzekering Direct.

Ook belangrijk: wat is níet gedekt?

Wanneer u uw hoortoestel wilt verzekeren, is het belangrijk te weten welke dingen níet zijn gedekt. Bij Hoortoestelverzekering Direct kunt u geen schade verhalen die het gevolg is van:

  • slijtage;
  • onvoldoende zorg;
  • onverantwoordelijk gedrag;
  • opzet.

Ook schade of verlies van alleen de batterijen of de lifetip wordt niet vergoed. Wilt u alle voorwaarden inzien? Klik dan op voorgaande link.

Hoortoestel verzekeren: investeringen

U wilt uw hoortoestel verzekeren bij Hoortoestelverzekering Direct. U hebt daarvoor gekozen, omdat de premie die wij berekenen zeer scherp is: 3,5% van de aanschafwaarde van uw hoortoestel per jaar. Let wel: de aanschafwaarde is het bedrag zonder kortingen en zonder de eventuele bijdragen van de zorgverzekeraar. De premie is inclusief 21 procent assurantiebelasting. Wij hanteren een minimumpremie van € 21,00 per polis per jaar. Als u de verzekering afsluit, betaalt u € 5,00 administratiekosten.

Hoortoestel verzekering: uitkering

Bij schade, diefstal of verlies van uw hoortoestel, keren wij snel en adequaat uit. Dat doen wij in natura. U krijgt van ons géén geldbedrag op uw rekening geboekt. Wij zorgen dat uw beschadigde toestel zo spoedig mogelijk wordt gerepareerd. Als dat niet meer kan, kunt u hetzelfde of – als dat er niet meer is - een vergelijkbaar toestel uitzoeken.

Twee zaken zijn in dit verband vermeldenswaardig: de afschrijving en het eigen risico.

Afschrijving

In de eerste 5 jaren na aankoop van het hoortoestel passen wij geen afschrijving toe.

Eigen risico

Het eigen risico op onze polissen is beduidend lager dan bij andere verzekeraars. Waar het eigen risico bij hen kan oplopen tot wel 50 procent van de aanschafwaarde, bedraagt het bij ons in alle gevallen slechts 10 procent. Het eigen risico is bij ons minimaal € 50,00 en maximaal € 350,00.

Hoortoestel verzekeren: vanaf wanneer?

U kunt uw hoortoestel bij ons verzekeren binnen drie maanden na aanschaf ervan. Uiteraard alleen als u dan nog geen schade aan het toestel hebt gehad. We verlenen de dekking alleen aan de natuurlijke persoon die vermeld wordt op de polis.

Bedenktijd

Hebt u besloten uw hoortoestel te verzekeren bij Hoortoestelverzekering Direct en wilt u daar onverhoopt weer vanaf, dan kan dat. Tot 14 dagen na het afsluiten van de polis kunt u die met terugwerkende kracht opzeggen. Mocht u in die tijd al premie hebben betaald, dan krijgt u die terug.

Tussentijdse beëindiging

Uiteraard kunt u tussentijds uw polis opzeggen. Dat doet u dan één maand voor de vervaldatum die op uw polis staat vermeld.

Schade melden

Uw hoortoestel verzekeren via Hoortoestelverzekering Direct? Dat blijkt óók een goede keuze te zijn geweest wanneer u schade moet melden. Dat doet u heel gebruikersvriendelijk in onze portal. Zodra u klant bent geworden, krijgt u toegang tot de portal. Ga als dat nodig is naar ‘Schade melden’. Wanneer u uw aanvraag hebt ingediend, bevestigen wij die per e-mail. We beginnen direct aan de afhandeling van de schade.

Bent u online niet zo vaardig? Dat hoeft u af te houden van de voordelen van Hoortoestelverzekering Direct. U kunt eventueel uw schade via dit aangifteformulier per post melden:

Synck Company B.V.
Retail & Verzekeren
Veilingweg 7
3981 PB BUNNIK
T: 085 273 51 37
E: hpp@synckcompany.nl

Het verzekeringsproduct Hoortoestelverzekering Direct is ontwikkeld door Synck Company B.V. en verzekeraar Great American International Insurance (EU) DAC. Zie ook: www.gaig.com.

Aan de hier vermelde informatie kunt u geen rechten ontlenen. De exacte dekking is afhankelijk van de voorwaarden van de specifieke polis. Great American International Insurance (EU) DAC is geautoriseerd door de Central Bank of Ireland. Geregistreerde onderneming: Station House, Dublin Road, Malahide, County Dublin, Ireland. Company number: 380145.

Verzekering aanvragen

Aanvullende informatie Hoortoestelverzekering Direct: